Καλώς ήρθατε στην Διαγνωστική Έρευνα

Opening Hours : Δ – Π - 06:30 – 21:00 | Σάββατο 06:30 – 14:00
  Επικοινωνία : +30 210 46 58 800

Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας

MΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ:

Η μέτρηση οστικής πυκνότητας αποτελεί πλέον μία από τις πιο αξιόπιστες εξετάσεις για την κατάσταση της οστικής σας υγείας. Το οστεοπυκνόμετρο τελευταίας τεχνολογίας που λειτουργεί στο χώρο μας είναι General Electric Healthcare Lunar και έχει διάρκεια μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ :

ΟΣΦΥΙΚΗ ΜΟΙΡΑ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣΗΣΤΗΛΗΣ ΣΤΟ ΔΕΞΙΟ  Ή ΑΡΙΣΤΕΡΌ ΙΣΧΙΟ

 

ΣΤΑ ΔΥΟ ΙΣΧΙΑ (ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ)

 

ΣΤΟ ΜΗΡΙΑΙΟ ΟΣΤΟ

 

 

ΤΜΗΜΑ ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ:

Ο υπέρηχος και το triplex αποτελούν αξιόπιστη απεικονιστική εξέταση με βασικό πλεονέκτημα την ανώδυνη και ολιγόλεπτη διάγνωση δίνοντας σημαντικές πληροφορίες σε πλήθος παθολογικών καταστάσεων. Στην Διαγνωστική Έρευνα οι εξετάσεις υπερήχων και triplex διενεργούνται από έμπειρους ακτινολόγους – ιατρούς.

Παρακαλείστε να προσκομίσετε, εάν υπάρχουν, προηγούμενους αντίστοιχους απεικονιστικούς ελέγχους (μαγνητική τομογραφία, ακτινογραφία, υπερηχογράφημα, αξονική τομογραφία).

 

ΕΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ:

Η Ελαστογραφία είναι μία υπερηχογραφική μέθοδος μέτρησης της ελαστικότητας και της σκληρότητας των ιστών. Είναι προέκταση της υπερηχογραφικής εικόνας και προσθέτει στο υπερηχογράφημα μία νέα διάσταση μελέτης των ιστών. Η Ελαστογραφία εφαρμόζεται πρακτικά σε όλα τα όργανα στου ανθρώπινου σώματος προσθέτοντας, πέρα από τις μορφολογικές, κινητικές και αιμοδυναμικές πληροφορίες που ήδη προτείνει η Υπερηχογραφία, νέες πληροφορίες για την ελαστικότητα των ιστών. Η ελαστογραφία μία τεχνική αξιόπιστης μέτρησης της ελαστικότητας και της σκληρότητας των ιστών, γίνεται κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφικού ελέγχου και είναι εντελώς ανώδυνη.