Καλώς ήρθατε στην Διαγνωστική Έρευνα

Opening Hours : Δ – Π - 06:30 – 21:00 | Σάββατο 06:30 – 14:00
  Επικοινωνία : +30 210 46 58 800

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Ο εξεταζόμενος για να εκτελέσει εξετάσεις ρουτίνας παρακαλείται να είναι νηστικός 6-8 ώρες πριν την εξέταση και να μη ληφθεί η φαρμακευτική αγωγή του την ημέρα πριν την εξέταση.

Για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις παρακαλώ επικοινωνήστε με το κέντρο για περαιτέρω πληροφορίες.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΥΡΩΝ:

Σχολαστικός καθαρισμός της περιοχής των έξω γεννητικών οργάνων και της ουρήθρας με σαπούνι και άφθονο νερό.

Ούρηση μικρής ποσότητας ούρων στην τουαλέτα.

Συλλογή της μέσης ούρησης (5-10ml) σε αποστειρωμένο δοχείο.

Προσοχή να μην αγγίξουν τα χέρια το εσωτερικό και το στόμιο του δοχείου.

Βιδώνετε καλά και με ασφάλεια το καπάκι.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Τα ούρα συλλέγονται πριν από τη λήψη αντιβιοτικών.

Η καθαριότητα πρέπει να γίνεται με σαπούνι και όχι με αντισηπτικό, γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της καλλιέργειας.

Προτιμάται το πρωινό δείγμα, γιατί τα ούρα είναι πιο συμπυκνωμένα στην κύστη ή αλλιώς πρέπει να συλλέγονται ούρα που έχουν μείνει στην κύστη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Μεταφορά στο εργαστήριο μέσα σε 1 ώρα . Το δείγμα μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο (4 oC).

 

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΥΡΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΑΝΑ:

Πλύσιμο των έξω γεννητικών οργάνων και της ουρήθρας με άφθονο νερό και σαπούνι.

Ξέπλυμα με αποστειρωμένο νερό.

Σκούπισμα με αποστειρωμένη γάζα.

Επικολλάται το ειδικό σακουλάκι με προσοχή.

Αφαιρείται αμέσως μετά την ούρηση.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Αλλαγή στο σακουλάκι κάθε 20 λεπτά, αφού επαναληφθεί η διαδικασία του πλυσίματος

 

ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ:

Επικοινωνήστε μαζί μας για το είδος της αξονικής τομογραφίας για να ενημερωθείτε εάν χρειάζεται να προμηθευτείτε  πόσιμο σκιαγραφικό για καλύτερη απεικόνιση και διάγνωση.

Σε αυτή τη περίπτωση ο εξεταζόμενος 2 ώρες πριν την εξέταση θα αραιώσει σε 2 ποτήρια νερό 2 καπάκια από το σκιαγραφικό (ένα καπάκι σε κάθε ποτήρι) και το υπόλοιπο φάρμακο πρέπει να το έχετε μαζί σας για την εξέταση.

 

ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ:

Επικοινωνήστε μαζί μας για το είδος της μαγνητικής τομογραφίας που θέλετε να κάνετε για να ενημερωθείτε εάν χρειάζεται να προμηθευτείτε ενδοφλέβιο σκιαγραφικό για καλύτερη απεικόνιση και διάγνωση.

 

ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΟΙΛΙΑΣ:

Στην άνω και κάτω κοιλιά περιλαμβάνονται το ήπαρ, η χοληδόχος κύστη, ο σπλήνας, το πάγκρεας, οι νεφροί, τα επινεφρίδια, ο προστάτης (για τους άντρες), ουροδόχος κύστη και για τις γυναίκες μήτρα και ωοθήκες.

Απαιτείται προετοιμασία την προηγούμενη ημέρα της εξέτασης. Οι εξεταζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καταναλώσει φρούτα, όσπρια, λαχανικά, καφέ , αυγό και γαλακτοκομικά. Θα πρέπει να είναι νηστικοί τις τελευταίες 6 ώρες πριν την εξέταση καθώς επίσης θα πρέπει να έχουν πιει 6 ποτήρια νερό 1 ώρα πριν την εξέταση και να μην έχουν ουρήσει, για την καλύτερη μελέτη της κάτω κοιλίας – ελάσσονος πυέλου.

Επιτρέπεται : κρέας , ψάρι, μακαρόνια , πατάτες και ρύζι

ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΑΝΩ ΚΟΙΛΙΑΣ:

Στην άνω κοιλιά περιλαμβάνονται το ήπαρ, η χοληδόχος κύστη, ο σπλήνας, το πάγκρεας, οι νεφροί και τα επινεφρίδια.

Απαιτείται προετοιμασία την προηγούμενη ημέρα της εξέτασης. Οι εξεταζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καταναλώσει φρούτα, όσπρια, λαχανικά, καφέ , αυγό και γαλακτοκομικά. Θα πρέπει να είναι νηστικοί τις τελευταίες 6 ώρες πριν την εξέταση.

ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΚΑΤΩ ΚΟΙΛΙΑΣ:

Στην κάτω κοιλιά περιλαμβάνονται  ο προστάτης (για τους άντρες), ουροδόχος κύστη και για τις γυναίκες μήτρα και ωοθήκες.

Απαιτείται να έχουν πιει 6 ποτήρια νερό 1 ώρα πριν την εξέταση και να μην έχουν ουρήσει μέχρι την πραγματοποίηση της εξέτασης.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΟΠΩΣΕΩΣ:

Ο εξεταζόμενος να πρέπει να έχει παραπεμπτικό του γιατρού όπου θα αναγράφεται η πιθανή διάγνωση και οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να εκτελεστεί η δοκιμασία κόπωσης.

Να έχει μαζί του τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί. Να συνεννοηθεί με τον θεράποντα ιατρό μήπως χρειάζεται να διακοπεί κάποιο φάρμακο όπως και να μη ληφθούν τα φάρμακα 2 ώρες πριν την εξέταση.

Όχι κατανάλωση ποτού, τσιγάρου , καφέ και βαρύ γεύματος 3 ώρες πριν την εξέταση.

Να φορά ελαφρύ ρουχισμό.

Να φέρει μαζί του ο εξεταζόμενος πρόσφατο ΗΚΓ , Triplex καρδιάς και εξετάσεις αίματος.

Σε περίπτωση πυρετού , υπέρτασης και ιλίγγου να ενημερώνετε το Διαγνωστικό Κέντρο προς ακύρωση του ραντεβού και να επικοινωνεί με τον θεράποντα ιατρό.

 

 

Αφήστε μια απάντηση