Καλώς ήρθατε στην Διαγνωστική Έρευνα

Opening Hours : Δ – Π - 06:30 – 21:00 | Σάββατο 06:30 – 14:00
  Επικοινωνία : +30 210 46 58 800

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ :

Η τεχνογνωσία και η εμπειρία των ιατρών ακτινολόγων σε ζητήματα διάγνωσης καθώς και των τεχνολόγων ραδιολογίας ακτινολογίας σε συνδυασμό με ένα πλήρως εξοπλισμένο ακτινολογικό εργαστήριο παρέχει υψηλή ποιότητα στην ιατρική απεικόνιση.

 ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ

Η Διαγνωστική Έρευνα διαθέτει ανοικτό μαγνητικό τομογράφο Philips  Panorama 1 Τesla o οποίος ενδείκνυται ιδιαιτέρως για άτομα με κλειστοφοβία, άτομα τρίτης ηλικίας , άτομα με κινητικά προβλήματα καθώς και παιδιατρικά περιστατικά.

Η εξελιγμένη τεχνολογία του επιτρέπει ευελιξία και μεγάλη διακριτική ικανότητα για την αναζήτηση και ανίχνευση βλαβών ή παθήσεως του ΚΝΣ , των οργάνων της κοιλίας , του μυελοσκελετικού συστήματος, των οστών και των αρθρώσεων.

Η εξέταση είναι ακίνδυνη και ανώδυνη ενώ τις περισσότερες φορές ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 15-20 λεπτά.

Σε συνδυασμό με των υψηλών προδιαγραφών μηχανημάτων και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό η ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ διαθέτει εξειδικευμένους σταθμούς επεξεργασίας εικόνας, καθώς και σύστημα RIS/PACS, για την ψηφιακή και αυτόματη αρχειοθέτηση/αναπαραγωγή των δημογραφικών και απεικονιστικών δεδομένων των εξεταζόμενων.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ:

ΧΟΛΑΓΓΕΙΟΠΑΓΚΡEΑΤΟΓΡΑΦΙΑ

(MRCP)

MRI ΘΩΡΑΚΟΣ

 

MRA ΝΕΦΡΙΚΩΝ ΑΡΤΗΡΙΩΝ

 

 

MRI ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

 

MRI ΑΝΩ ΚΟΙΛΙΑΣ

 

MRA ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

 

MRI ΛΙΘΟΕΙΔΩΝ

 

MRI ΝΕΦΡΩΝ , ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΩΝ

 

MRA ΚΑΡΩΤΙΔΩΝ

 

MRI ΥΠΟΦΥΣΕΩΣ

 

MRI ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ

 

MRA ΘΩΡΑΚΙΚΉΣ ΑΟΡΤΗΣ

 

MRI ΟΦΘΑΛΜΙΚΩΝ ΚΟΓΧΩΝ

 

MRI ΚΑΤΩ ΚΟΙΛΙΑΣ

 

MRA ΑΟΡΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ

 

MRI ΣΠΛΑΧΝΙΚΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ

 

MRI ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΠΥΕΛΟΥ

 

MRA ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ

 

MRI ΤΡΑΧΗΛΟΥ

 

MRI ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ

 

ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ

 

MRI ΤΡΑΧΗΛΟΥ

 

MRI ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ  

Παρακαλείστε να προσκομίσετε, εάν υπάρχουν, προηγούμενους αντίστοιχους απεικονιστικούς ελέγχους (μαγνητική τομογραφία, ακτινογραφία, υπερηχογράφημα, αξονική τομογραφία).

 

ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ:  

Η Διαγνωστική Έρευνα διαθέτει αξονικό τομογράφο  ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ PHILIPS BRILLIANCE 64 τομών τελευταίας γενιάς , ο οποίος αποτελεί ένα σπουδαίο όπλο για τη διάγνωση ή τον αποκλεισμό διαφόρων παθήσεων με μεγαλύτερη ακρίβεια. Μας δίνει αναλυτικές πληροφορίες για την κατάσταση των περισσότερων οργάνων του σώματος , όπως τους μαλακούς ιστούς, τα αιμοφόρα αγγεία και τα οστά.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ:

CT ΣΩΜΑΤΟΣ

( ΘΩΡΑΚΟΣ ,ΚΟΙΛΙΑΣ, ΠΥΕΛΟΥ)

CT ΣΠΛΑΧΝΙΚΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΛΙΘΟΕΙΔΩΝ ΟΣΤΩΝ

 

CT ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
CT ΚΡΑΝΙΟΥ

 

CT ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ

 

CT ΠΥΕΛΟΓΡΑΦΙΑ

 

CT ΜΙΚΡΟΑΙΜΑΤΩΣΗΣ (PERFUSION) ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

 

CT ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΩΝ

 

 

 

Σε συνδυασμό με των υψηλών προδιαγραφών μηχανημάτων και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό η Διαγνωστική Έρευνα διαθέτει εξειδικευμένους σταθμούς επεξεργασίας εικόνας, καθώς και σύστημα RIS/PACS, για την ψηφιακή και αυτόματη αρχειοθέτηση/αναπαραγωγή των δημογραφικών και απεικονιστικών δεδομένων των εξεταζόμενων.

Παρακαλείστε να προσκομίσετε, εάν υπάρχουν, προηγούμενους αντίστοιχους απεικονιστικούς ελέγχους (μαγνητική τομογραφία, ακτινογραφία, υπερηχογράφημα, αξονική τομογραφία).

 

ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ:

Στη Διαγνωστική Έρευνα λειτουργεί ψηφιακός μαστογράφος με τη μέθοδο iDose.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του συστήματος είναι ότι μειώνεται η δόση της ακτινοβολίας που προσλαμβάνει η εξεταζόμενη κατά 60 – 80 %, σε σχέση με τα μηχανήματα παλαιότερης τεχνολογίας ενώ συγχρόνως δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα όσον αφορά τις δυνατότητες στην ανασύνθεση και στην επεξεργασία των εικόνων.

Σε συνδυασμό με των υψηλών προδιαγραφών μηχανημάτων και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό η Διαγνωστική Έρευνα διαθέτει εξειδικευμένους σταθμούς επεξεργασίας εικόνας, καθώς και σύστημα RIS/PACS, για την ψηφιακή και αυτόματη αρχειοθέτηση/αναπαραγωγή των δημογραφικών και απεικονιστικών δεδομένων των εξεταζόμενων

Παρακαλείστε να προσκομίσετε, εάν υπάρχουν, προηγούμενους αντίστοιχους απεικονιστικούς ελέγχους ((προηγούμενη μαστογραφία ,  υπέρηχο μαστών)

 

MΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ:

Η μέτρηση οστικής πυκνότητας αποτελεί πλέον μία από τις πιο αξιόπιστες εξετάσεις για την κατάσταση της οστικής σας υγείας. Το οστεοπυκνόμετρο τελευταίας τεχνολογίας που λειτουργεί στο χώρο μας είναι General Electric Healthcare Lunar και έχει διάρκεια μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ :

ΟΣΦΥΙΚΗ ΜΟΙΡΑ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣΗΣΤΗΛΗΣ ΣΤΟ ΔΕΞΙΟ  Ή ΑΡΙΣΤΕΡΌ ΙΣΧΙΟ

 

ΣΤΑ ΔΥΟ ΙΣΧΙΑ (ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ)

 

ΣΤΟ ΜΗΡΙΑΙΟ ΟΣΤΟ

 

 

ΤΜΗΜΑ ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ:

Ο υπέρηχος και το triplex αποτελούν αξιόπιστη απεικονιστική εξέταση με βασικό πλεονέκτημα την ανώδυνη και ολιγόλεπτη διάγνωση δίνοντας σημαντικές πληροφορίες σε πλήθος παθολογικών καταστάσεων. Στην Διαγνωστική Έρευνα οι εξετάσεις υπερήχων και triplex διενεργούνται από έμπειρους ακτινολόγους – ιατρούς.

Παρακαλείστε να προσκομίσετε, εάν υπάρχουν, προηγούμενους αντίστοιχους απεικονιστικούς ελέγχους (μαγνητική τομογραφία, ακτινογραφία, υπερηχογράφημα, αξονική τομογραφία).

 

ΕΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ:

Η Ελαστογραφία είναι μία υπερηχογραφική μέθοδος μέτρησης της ελαστικότητας και της σκληρότητας των ιστών. Είναι προέκταση της υπερηχογραφικής εικόνας και προσθέτει στο υπερηχογράφημα μία νέα διάσταση μελέτης των ιστών. Η Ελαστογραφία εφαρμόζεται πρακτικά σε όλα τα όργανα στου ανθρώπινου σώματος προσθέτοντας, πέρα από τις μορφολογικές, κινητικές και αιμοδυναμικές πληροφορίες που ήδη προτείνει η Υπερηχογραφία, νέες πληροφορίες για την ελαστικότητα των ιστών. Η ελαστογραφία μία τεχνική αξιόπιστης μέτρησης της ελαστικότητας και της σκληρότητας των ιστών, γίνεται κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφικού ελέγχου και είναι εντελώς ανώδυνη.

 

ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ:

Το τμήμα Βιοπαθολογίας λειτουργεί με την εποπτεία εξειδικευμένου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού ,με πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα των κατασκευαστικών οίκων Roche και Siemens καθώς και αντιδραστήρια τελευταίας γενιάς.

Τακτικοί και έκτακτοι εσωτερικοί και ποιοτικοί έλεγχοι διασφαλίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και αποτελεσμάτων μας. Σε επιβεβαίωση αυτών το εργαστήριο μας έχει λάβει διαπίστευση  ISO 9001:2015

Οι αιμοληψίες γίνονται καθημερινά από τις 07:00  και τα Σάββατα από τις 08:00 έως τη 13:00.

Το προσωπικό μας είναι άρτια εκπαιδευμένο και σε αιμοληψίες βρεφών και παιδιών.

Τα αποτελέσματα των περισσότερων εξετάσεων δίνονται αυθημερόν ενώ των υπολοίπων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Υπάρχει η δυνατότητα για κατ΄οίκον αιμοληψίες κατόπιν ραντεβού.

Δυνατότητα Αποστολής Αποτελεσμάτων σε ηλεκτρονική μορφή.

 

ΤΕΣΤ ΚΟΠΩΣΕΩΣ:

Είναι μία ανώδυνη και αναίμακτη διαγνωστική μέθοδος που συμβάλει στη διάγνωση και παρακολούθηση της στεφανιαίας νόσου.

Το σύστημα δοκιμασίας κόπωσης που διαθέτει ο χώρος μας είναι General Electric με ενσωματωμένο ηλεκτροκαρδιογράφο με μεγάλη καταγραφική ευαισθησία για τα ηλεκτρικά σήματα και με την επίβλεψη το έμπειρου καρδιολόγου μας συνδράμει στη πρόληψη σοβαρών καρδιολογικών παθήσεων.

Παρακαλείστε να προσκομίσετε, εάν υπάρχουν, προηγούμενους αντίστοιχους απεικονιστικούς ελέγχους

 

HOLTER ΡΥΘΜΟΥ:

Το Holter ρυθμού αποτελεί την εξέταση εκλογής για μελέτη κολπικής μαρμαρυγής, ταχυκαρδιών/βραδυκαρδιών, αρρυθμιών, κ.ά αναφέρεται στην 24ωρη (συνήθως, αν και μπορεί να είναι 48ωρη ή μέχρι και 7 ημερών) καταγραφή του καρδιακού ρυθμού στον περιπατητικό ασθενή.

Στο χώρο μας χρησιμοποιείται Holter ρυθμού τελευταίας τεχνολογίας που επιτρέπει καταγραφή με λιγότερα παράσιτα για πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.

HOLTER ΠΙΕΣΕΩΣ:

Το Holter πίεσης είναι ένα ειδικό μηχάνημα αυτόματης μέτρησης της αρτηριακής πίεσης που καταγράφει τις διακυμάνσεις της πίεσης σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Η μέτρηση γίνεται με μικρή συσκευή, στο μέγεθος κινητού τηλεφώνου που εφαρμόζεται συνήθως στη ζώνη του ασθενούς και ένα περιβραχιόνιο σαν απλό πιεσόμετρο. Η συσκευή μπαίνει αυτόματα σε λειτουργία ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πχ κάθε 15’. Ο ασθενής μπορεί να πραγματοποιήσει και μόνος του κάποια μέτρηση, εάν αισθανθεί ενόχληση ή αδιαθεσία. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης το πρόγραμμα του εξεταζόμενου συνεχίζεται κανονικά. Η εξέταση είναι εντελώς ανώδυνη και δεν απαιτεί καμία προετοιμασία.

 

Αφήστε μια απάντηση